DE NIEUWE TEST-APP VAN JAMES MOGELIJK RIJSTHEORIE HELPT LEREN IN DE TOP GEAR TE KOMEN

Driving.co.uk kan exclusief onthullen welke vragen de gastheer van de Grand Tour het lastigst vond

 

VELEN VAN ons hebben de coronavirus-lockdown gebruikt om iets productiefs te doen – een nieuwe hobby oppakken, het hok opruimen, sleutelen aan hun auto. James May, co-host van Amazon’s The Grand Tour (naast Richard Hammond en onze eigen Jeremy Clarkson), heeft zijn eigen downtime gebruikt om een ​​nieuwe app voor het maken van een rijtheorie-test te maken die is ontworpen om leerlingen te helpen de eerste keer te slagen. online auto theorie examen op de website maken.

 

 

Mijn theorie-test van James May, die vandaag van start gaat, arriveert op dezelfde dag dat de praktische rijexamens in het hele land na een langdurige pauze zijn hervat. In plaats van de praktische kant van de test aan te pakken, heeft May zich puur op de theorie gericht.

 

Volgens de uitgevers van de app is het slagingspercentage van de theorie-test de afgelopen tien jaar gestaag gedaald en de helft van de tests die vorig jaar zijn afgenomen, heeft tot mislukking geleid, waarbij slechts 45,4% van de mannen en 49% van de vrouwen slaagde. May heeft zijn app gemaakt om die statistiek om te draaien, waarbij hij een beroep doet op vier decennia rijervaring en zijn kenmerkende vermogen om technische informatie op een gemakkelijk verteerbare manier door te geven, om het slagingspercentage te verhogen. gratis motor theorie examen oefenen op de website.

 

“Autorijden is briljant, maar om te mogen rijden moet je helaas slagen voor het theorie-examen, dat – en er zijn geen twee manieren – uitzonderlijk saai is,” zei hij. “Maar zelfs als het saai is, is het ook belangrijk omdat er veel in zit, je moet echt weten of je jezelf of andere mensen niet gaat doden als je eenmaal achter het stuur zit. En je zult het moeten doen. Want als je dat niet doet, kun je niet rijden. En als je niet kunt rijden, zul je eenzaam zijn en geen vrienden hebben. ”

 

Hij wijst erop dat hij een andere benadering heeft van autorijden dan zijn mede-presentatoren van The Grand Tour: “Ondanks wat mijn gewaardeerde mede-presentatoren op televisie in de loop der jaren hebben gesuggereerd, is een veilige chauffeur veel cooler dan een complete sukkel zijn. ”

 

Zoals sommigen zich zullen herinneren van hun eigen theorie-tests, berust een deel van de vragen bijna volledig op gezond verstand. Er zijn echter veel vragen die u moeilijk kunt beantwoorden als u niet eerst hebt gelezen. Dus vroegen we James: wat zijn de lastigste vragen in het theorie-examen?

 

James May’s meest uitdagende testvragen over de rij theorie

Antwoorden hieronder

 

1 Wanneer mag u stoppen op een openbare weg?

 

  1. a) Om een ​​mobiele telefoon te gebruiken
  2. b) Om passagiers neer te zetten en op te halen c) Om de weg te vragen d) Om goederen te laden of te lossen

 

2 Hoe zal een politieagent in een patrouillewagen aangeven dat u moet stoppen?

  1. a) Gebruik sirene, haal in, snij voor en stop b) Trek naast je, gebruik de sirene en zwaai met je om te stoppen c) Inhalen en geef een langzamer arm signaal d) Flits de koplampen, wijs naar links en wijs naar links

 

3 Welk type hulpverleningsvoertuig is uitgerust met een groen zwaailicht?

  1. a) Strooimachine b) Doktersauto c) Ambulance d) Brandweerwagen

 

4 Hoe ver van uw auto moet u de gevarendriehoek plaatsen?

  1. a) 25 meter (82 voet) b) 45 meter (147 voet) c) 5 meter (16 voet) d) 100 meter (328 voet)

 

5 Hoe kunt u bij een incident een slachtoffer helpen dat niet meer ademt?

  1. a) Volg de DR ABC-code b) Houd hun hoofd zo ver mogelijk naar voren gekanteld c) Hef hun benen op om de bloedsomloop te bevorderen d) Probeer ze iets te drinken te geven

 

6 Waar zijn amberkleurige reflecterende noppen te vinden op een snelweg?

  1. a) Tussen elk paar rijstroken b) Tussen de versnellingsstrook en de rijbaan c) Tussen de vluchtstrook en de rijbaan d) Tussen de middenberm en de rijbaan

 

Antwoorden

1 = d) Om passagiers neer te zetten en op te halen

James May zegt: “Ik dacht niet dat je ergens voor kon stoppen, maar blijkbaar kan dat, zelfs als je niet kapot bent gegaan.”

 

2 = d) Knipper met de koplampen, geef links aan en wijs naar links

James May zegt: “Het is duidelijk dat ik nooit ben tegengehouden door de politie, dus hoe zou ik dat weten?”

 

3 = b) Doktersauto

James May zegt: “Het is duidelijk geen ambulance. Of is het? Apothekers hebben groen knipperende borden. Misschien betekent groen eerste hulp, ook al is de EHBO-kast rood … ”

 

4 = b) 45 meter (147 voet)

James May zegt: “Het antwoord voor de meeste Britse chauffeurs zou zijn‘ op een plank in de garage ’. ”

 

5 = a) Volg de DR ABC-code (gevaar, reactie, luchtweg, ademhaling en circulatie)

James May zegt: “Ik weet dit alleen omdat ik trainingen voor gevaarlijke omgevingen voor tv heb gevolgd. De meeste mensen kennen geen eerste hulp. Piekeren. ”

 

6 = d) Tussen middenberm en rijbaan

James May zegt: “Ik vraag me af hoeveel reflecterende noppen een typische coureur in een jaar ziet? Miljoenen? Veel mensen begrijpen dit nog steeds verkeerd. ”

 

My Theory Test van James May is nu beschikbaar voor £ 4,99 in de Apple App Store en zal binnenkort beschikbaar zijn op Android.