Wat is bitcoin precies? Een aantal interessante dingen die je echt even moet doornemen om te kijken of je kunt beleggen op de markt

Bitcoin is een gedecentraliseerd, peer-to-peer, digitaal valutasysteem, ontworpen om online gebruikers de mogelijkheid te geven om transacties te verwerken via een digitale uitwisselingsunit die bekend staat als Bitcoins. Met andere woorden, het is een virtuele valuta. Het Bitcoin-systeem is in 2009 gecreëerd door een geheime programmeur(s). Sindsdien heeft Bitcoin enorme aandacht en controverse gekregen als alternatief voor de Amerikaanse dollar, euro’s en goederenvaluta’s zoals goud en zilver. Wil je meer weten over de techniek? Bekijk dan het antwoord op de vraag: Wat is blockchain op deze professionele cryptocurrency site.

Bitcoin is de afgelopen jaren enorm veel waard geworden

Bitcoin had voor het jaar 2009 niet veel aandacht gekregen in de zakelijke en financiële wereld. In de periode 2011-2012 steeg het naar de voorgrond, toen het meer dan 300% aan belang won. Bitcoin heeft sinds augustus vorig jaar een waardegroei van 400% gehad. Als gevolg daarvan blijven risicokapitaalbedrijven en investeerders over de hele wereld belang hechten aan de cryptocrisis.

  • In de eerste helft van 2014 investeerden durfkapitaalbedrijven $57 miljoen in Bitcoin in het eerste kwartaal, gevolgd door nog eens $73 miljoen in het tweede kwartaal, wat neerkomt op een totaal van $130 miljoen, wat 50% meer is dan het totaal van $88 miljoen van vorig jaar.
  • Dit is een volledig contrast met het scenario in 2012 waar Bitcoin-firma’s een relatief mager bedrag van $2,2 miljoen hebben vergaard.
  • Deze statistieken bewijzen zonder twijfel dat Bitcoin uw investering waard is, wat de vraag oproept: hoe kunt u kopen en investeren in Bitcoin?

Een richtlijn voor beginnende beleggers in Bitcoin

De eenvoudigste en minst gecompliceerde methode om te investeren in Bitcoin is door bitcoins te kopen. Er zijn veel gevestigde bedrijven, voornamelijk in de VS en in het buitenland, die zich bezighouden met het kopen en verkopen van bitcoins, afgekort BTC.

Coinbase

Als je in de VS woont, dan is Coinbase de plek die je zoekt. Coinbase voorziet zijn klanten van BTC tegen een geschatte prijs die 1% hoger ligt dan de bestaande marktprijs. Inwoners van de Verenigde Staten hebben de mogelijkheid om hun Coinbase portemonnee te synchroniseren met hun bankrekeningen. Hierdoor worden toekomstige betalingen probleemloos uitgevoerd. Dit bedrijf geeft u ook de mogelijkheid om van tijd tot tijd automatisch bitcoin te kopen. Bijvoorbeeld, als u geïnteresseerd bent om $50 in bitcoins te kopen aan het begin van elke maand, kunt u met Coinbase een automatische aankoop voor dat bedrag instellen.

Houd rekening met de algemene voorwaarden voordat u deze service gaat gebruiken. Als u geabonneerd bent op een automatische bitmuntendienst, dan kunt u de prijs waarvoor de BTC elke maand wordt gekocht niet controleren. Merk op dat Coinbase niet functioneert als een Bitcoin-ruil, d.w.z. dat u de munten rechtstreeks van de firma koopt en verkoopt. Aangezien het bedrijf de munten bij andere kopers moet inkopen, kunt u te maken krijgen met vertragingen of verstoringen bij het plaatsen van orders tijdens snelle marktbewegingen.

BitStamp

BitStamp voldoet aan de eisen van een conventionele bitcoin exchange. Bitcoin fungeert als een tussenpersoon die u in staat stelt om te handelen met andere gebruikers en niet met het bedrijf zelf. Hier is de liquiditeit hoger en heeft u altijd een goede kans om iemand te vinden die bereid is om met u te handelen. Er is een initiële vergoeding van 0,5% die kan worden verlaagd naar 0,2% als u $150.000 handelt in een periode van 30 dagen.