Aambeeld, oven & tangen: essentiële benodigdheden voor een goed werkende staalsmederij

Laten we eens kijken naar de smidse tools die nodig zijn om je eigen smidse starterskit te ontwikkelen. Hier vindt u de essentiële smidshulpmiddelen voor beginners.

Apparaten, tangen, ovens, het kan een beetje overweldigend lijken om het juiste smidsgereedschap te vinden dat je nodig hebt als je aan de slag gaat met je smederij hobby. Alleen al het leren van al het gereedschapsjargon, kan een prestatie op zich zijn. Dus laten we het afbreken tot de 5 essentiële tools die je nodig hebt en waar je een aantal van deze items kunt vinden.

Het bekende aambeeld, je hebt ‘m nodig

Ik begon mijn hobby toen mijn oom me een stuk spoorrails gaf voor een deurstop. Ik keek ernaar en hoewel ” ik dat waarschijnlijk als aambeeld kon gebruiken”. Na dat te hebben gebruikt en verder te hebben geleerd kocht ik een klein aambeeld van 25 lb. in gegoten staal, toen kwam ik uiteindelijk een paar oudere traditionele aambeelden tegen die in mijn prijsklasse lagen. Ik heb zelfs een opvallend aambeeld gemaakt van een stuk vorkheftrucktand.

Er is iets in de geschiedenis van de smederij dat je zelf zegt dat ik wel iets kan vinden (maken) om mee aan de slag te gaan of om dit te laten werken. Als je leest over de geschiedenis van de smidse aambeelden, kan het besef dat ze in alle soorten en maten kwamen, je inspireren in het DIY smidse avontuur.

Smidse aambeeld

Als je kijkt naar wat sommige smeden in andere delen van de wereld aankunnen, zul je zien dat het basisambeeld een stuk metaal is dat wat massa heeft, en dat het het beste werkt als het aan de grond, stompje, staand of paaltje vastgezet kan worden op zo’n manier dat het bijna onwrikbaar is.

Als u denkt dat deze DIY methode is voor u, dan concentreren op het houden van die brok van metaal gestold, een goede vlakke ondergrond op de top, proberen om twee tegengestelde randen die een mooie straal van 1/8 “tot 1/4” radii te creëren. Als u in staat bent om een beetje geld te investeren in dit gereedschap. Ik zal proberen om een paar opties op basis van mijn ervaring en onderzoek in verschillende prijzen voor u te suggereren.

Een smederij is er in velen vormen en maten

Er moet een manier zijn om het metaal te verhitten tot een punt waarop we ermee kunnen werken. Als je gaat winkelen voor een smederij, realiseer je je dat deze ook in allerlei vormen en maten verkrijgbaar zijn. Er zijn echter maar twee hoofdcategorieën, vaste brandstof en niet-vaste brandstof. Als je eenmaal deze beslissing hebt genomen, zal het je zeker helpen om je zoektocht te focussen. Om deze beslissing te helpen nemen, kunt u terugdenken aan de chemieklasse en de verbrandingsreactie? Nee? Wel, hier is een kleine opfrissing. Als iets ontbrandt, moet het de volgende reactie ondergaan.

Brandstof + Zuurstof → Koolstofdioxide + Water/Team + Energie

Omdat we energie zoeken in de vorm van warmte, hebben we een manier nodig om de toevoer van brandstof en zuurstof te controleren. Toen ik begon, bouwde ik zelf een smederij voor vaste brandstoffen met behulp van kolen en een haardroger om de zuurstof te controleren. Toen ik eenmaal leerde hoe ik het vuur correct kon voeden, zodat de kolen hun onzuiverheden konden verbranden en cokes konden vormen (een hogere BTU-brandstof), was ik in staat om veel warmte-energie te bereiken om smeedtemperaturen te bereiken en metaal in verschillende voorwerpen te verwerken.

Ik heb sindsdien ervaring met propaansmederijen. Deze komen in vele variabelen om te helpen bereiken wat je nodig hebt. Het kan verwarrend zijn als je de grootte van de vuurkist, de grootte van de branders, het aantal branders, de atmosferische of geforceerde lucht, de isolatie bestudeert.

Maak je geen zorgen dit zijn allemaal gewoon opties om de input van brandstof en zuurstof te helpen controleren. Probeer te beslissen welk type brandstof u het meest direct beschikbaar heeft en begin daar maar eens mee. Hier zijn enkele suggesties om te helpen aan de slag te gaan.

Hamers voor in de smederij

Omdat het aambeeld onder je werk zit, is de hamer het gereedschap dat druk uitoefent op de bovenkant van je werk. Ik heb een paar verschillende stijlen en gewichten geprobeerd toen ik begon met smeden.

Uiteindelijk heb ik me gevestigd op een afrondingshamer, zoals hij wordt genoemd, die een rond of koepelvormig oppervlak heeft op het ene gezicht en een plat oppervlak op het andere gezicht. Er is een plaats voor andere stijlen hamers, zoals kruis-pees, rechtepees of kogelpees. Hier zijn er een paar die ik zou aanbevelen om mee te beginnen.

Tangen voor in de smederij

Op een gegeven moment zul je een tang nodig hebben. Je kunt misschien een tijdje zonder tang werken, als je lang genoeg staal hebt om het aan te kunnen. Uiteindelijk eindigt het stuk gewoon te klein om veilig met je hand vast te pakken. Deze komen weer in een overvloed aan vormen en maten. Elk met een eigen, uniek ontworpen kracht.

Aan de slag denk ik, ik kan je 3 verschillende types aanraden die je misschien nodig hebt als je begint te smeden. Ik gebruik een 1/2 inch bouten tang voor bijna alles toen ik begon, maar het wordt moeilijk als je begint te smeden naar kleinere maten. Ik heb dan een aantal platte pen punt tangen gemaakt die goed zijn in het vasthouden van platte stang voorraad en kleinere stukken.