Meest essentiële dingen om te controleren voordat u een gebruikte auto koopt

In onze vorige gids hebben we in detail gesproken over de meest essentiële dingen om te overwegen bij het kopen van uw eerste auto en vandaag gaan we vertrouwd raken met een uitgebreide checklist voor het kopen van een gebruikte auto, die u zal begeleiden bij alle maatregelen die u moet nemen voordat u een tweedehands auto koopt.

Laten we dus nu, zonder verder oponthoud, de lijst met de beste 14 dingen bekijken die u moet controleren voordat u een gebruikte auto koopt bij een particuliere eigenaar of een dealer. Daar gaan we:

Controleer voertuiggeschiedenis

Dit is iets dat de hoogste prioriteit moet krijgen alvorens een tweedehands auto te kopen. Zorg er altijd voor dat u van de huidige eigenaar zelf overvloedige informatie krijgt over de gebruikte auto.

Een bekende bekende betaalde service genaamd CARFAX geeft u beknopte informatie over de vraag of de auto ooit een ongeluk heeft gehad, zijn er claims op en nog veel meer. Al deze soorten voertuiggeschiedenisrapporten en informatie worden verzameld door gebruik te maken van VIN (voertuigidentificatienummer).

Het kennen van de geschiedenis van een voertuig is een must voor een veilige aankoop en om te voorkomen dat u vast komt te zitten in een ongewone situatie. Bij www.kentekencheck.net kun je gratis RDW informatie opvragen over je wagen.

 

Controleer de staat van de auto

Een ander essentieel punt waar men doorheen moet gaan bij het kopen van een tweedehands auto is de externe en interne staat van de auto. Ondanks dat het een gebruikte auto is, moet het voertuig dat u van plan bent te kopen in een goed rijdende staat zijn, waardoor elke cent de moeite waard is. Maak een proefrit van de gebruikte auto om alle belangrijke systemen te doorlopen, inclusief besturing, motor, koeling, wielen, enz.

En vergeet niet om de tweedehands auto grondig te laten nakijken door een vertrouwde monteur. Deze controles helpen u in de toekomst bij het plannen van onvermijdelijke reparatie en onderhoud die mogelijk in uw budget worden opgenomen.