Waarom American Express niet universeel wordt geaccepteerd

Bij Bankrate streven we ernaar om u te helpen slimmere financiële beslissingen te nemen. Hoewel we ons houden aan strikte redactionele integriteit, kan dit bericht verwijzingen bevatten naar producten van onze partners. Hier is een uitleg voor hoe we geld verdienen.

De inhoud op deze pagina is correct vanaf de boekingsdatum; sommige van de genoemde aanbiedingen zijn echter mogelijk verlopen.

Bij het kiezen van een creditcard voor reizen naar het buitenland zijn er een aantal belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden. Eerst en vooral wilt u een creditcard zonder kosten voor buitenlandse transacties. Vervolgens wilt u ervoor zorgen dat uw kaart universeel wordt geaccepteerd – zoals in uw creditcard is deze overal bruikbaar.

Visa en Mastercard zijn gemakkelijk de beste opties voor internationaal gebruik, vooral omdat deze kaarten bijna overal ter wereld worden geaccepteerd. Volgens een onderzoek uit 2019 van The Nilson Report heeft de acceptatie van Visa en Mastercard internationaal 52,9 miljoen bereikt met een aanzienlijke groei in Azië, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika.

Discover en American Express blijven aanzienlijk achter, en het is waarschijnlijker dan ooit dat specifieke retailers ervoor kiezen om American Express niet te accepteren, zelfs niet in landen waar Amex-acceptatie gebruikelijk is.

Als u zich afvraagt ​​waarom American Express niet zo algemeen wordt geaccepteerd als andere soorten creditcards, dan bent u hier aan het juiste adres.

Waarom accepteren niet alle bedrijven American Express?

Zelfs binnen de Verenigde Staten is het niet ongebruikelijk om een ​​restaurant of winkel te bezoeken die American Express niet accepteert. De reden hierachter is simpel: American Express brengt handelaren een hogere vergoeding in rekening dan concurrenten.

Voor alle duidelijkheid, alle creditcarduitgevers brengen handelaren kosten in rekening om hun creditcards te accepteren, maar sommige kaartuitgevers kiezen ervoor om een ​​hogere vergoeding in rekening te brengen dan andere. Deze kosten worden beschouwd als onderdeel van de kosten van zakendoen voor verkopers, maar het is gemakkelijk in te zien waarom zij hun betalingskosten tot een minimum willen beperken – vooral als ze niet één type creditcard accepteren (in dit geval American Express) niet niet hun bottom line.

Hoeveel brengt American Express verkopers nog meer in rekening? Als je niet teveel in de cijfers duikt, lijkt het verschil niet overdreven.

Visa en Mastercard brengen handelaren meestal tussen 1,5% en 2,5% in rekening om hun creditcards te accepteren, terwijl American Express tussen 2,5% en 3,5% in rekening brengt.

Hoewel dit misschien geen significant verschil lijkt, kan de kloof in vergoedingen het accepteren van American Express tot een onaantrekkelijk voorstel maken. Immers, een bedrijf dat $ 100.000 per week aan creditcardverkopen doet, zou veel liever $ 1.500 tot $ 2.500 aan vergoedingen betalen om creditcards te accepteren versus $ 2.500 tot $ 3.500.

 

Waarin verschilt American Express van andere creditcards?

Het belangrijkste verschil dat u bij American Express zult vinden in vergelijking met Visa en Mastercard, is het feit dat American Express een bank is die ook creditcards uitgeeft. Visa en Mastercard zijn de grootste creditcardnetwerken ter wereld, maar geven zelf geen creditcards uit. Daarom vind je Visa of Mastercard-creditcards uitgegeven door Chase, Capital One en andere grote banken. Mastercard aanvragen online is ook mogelijk.

En omdat American Express een bank is, treden zij op als zowel het creditcardverwerkingsnetwerk als de creditcardmaatschappij.

Een ander verschil is het feit dat American Express, in tegenstelling tot andere creditcarduitgevers, een aantal betaalkaarten aanbiedt. Betaalkaarten zijn kaarttypen waarbij u het saldo dat u elke maand in rekening brengt, volledig moet betalen, terwijl u met creditcards van maand tot maand een saldo kunt dragen. Visa aanvragen kan ook online.

Handelskosten van Amex: hoe duur zijn ze?

American Express legt de vergoedingen voor handelaren vast in hun recente American Express Merchant Reference Guide. Handelaren moeten betalen om hun elektronische betalingsnetwerk te gebruiken, merken ze op, en ze zullen handelaren automatisch het geld betalen dat ze verschuldigd zijn via een ACH-overboeking, tenzij de handelaar een vergoeding wil betalen om een ​​cheque te ontvangen.

Er zijn nogal wat kosten die aan verkopers kunnen worden opgelegd voor het accepteren van creditcards van American Express, maar de belangrijkste is de korting, merkt Amex op. Dit bedrag varieert, maar zoals we al opmerkten, dalen de typische handelskosten tussen 2,5% en 3,5%.

Andere handelskosten die van toepassing kunnen zijn, zijn onder meer transactiekosten die niet zijn geveegd (wanneer een creditcard niet aanwezig is en het nummer is ingevoerd), kosten voor stemautorisatie, kosten voor cheques, kosten voor papieren afschriften en meer.

Welke soorten bedrijven accepteren American Express?

Hoewel er altijd uitzonderingen zijn, wordt American Express geaccepteerd op de meeste luchthavens, restaurants, hotels en online verkopers. Abonnementsdiensten waarvoor u zich aanmeldt, accepteren American Express, evenals supermarkten en andere soorten detailhandelaren.

American Express heeft grote vooruitgang geboekt wat betreft het vergroten van hun aanwezigheid en acceptatie door de jaren heen. Dit geldt echter zeker in sommige delen van de wereld dan in andere.