Wat is de beste manier om een goede kredietverstrekker te vinden? En wat zijn de voor- en nadelen van al deze keuzes?

Als u reden heeft om geen gebruik te maken van een kredietverstrekker waarin u een huidige of vroegere relatie heeft, overweeg dan om een kredietverstrekker te selecteren die *wilt* uw leenbedrijf. Bronnen voor deze kredietverstrekkers vindt u in het zakelijke gedeelte van uw lokale krant voor speciale financieringsaanbiedingen. Overweeg bij het selecteren van een kredietverstrekker in deze aard ook om zowel de gele pagina’s als het internet te doorzoeken. Kredietverleners die actief op zoek zijn naar kleine bedrijven die een 1500 euro lening nodig hebben, bieden vaak een sneller proces om een lening te krijgen dan andere kredietverlenende instellingen.

Zorg ervoor dat de kredietverstrekker oprecht geïnteresseerd is in uw bedrijf.

Als u bijvoorbeeld het gevoel heeft dat uw lening “gewoon een ander nummer” is, kan het veilig zijn om met uw instincten mee te gaan en een andere kredietverstrekker te zoeken.

Bevestig dat u de diensten ontvangt die u voor uw lening wenst.

Wanneer u een bank of andere geldschieter selecteert, zorg er dan voor dat u een bank of andere geldschieter kiest die u de diensten aanbiedt die u nodig hebt. Als online bankieren bijvoorbeeld belangrijk voor u is vanwege de handige functies, selecteer dan geen bank die kosten in rekening brengt voor deze diensten, of een bank die geen volledige reeks diensten aanbiedt die uw kredietervaring gemakkelijker en handiger voor u maken zeker als je een 1000 euro lenen zonder bkr registratie goed geregeld wil hebben.

Kies een kredietverstrekker die “zich goed voelt” in alles wat hij u en uw bedrijf kan bieden.

Het selecteren van een kredietverstrekker, en uiteindelijk het kiezen van een kredietverstrekker, moet het idee bevatten dat dit een kredietverstrekker is waarin u zich comfortabel voelt met het ontwikkelen van een lange termijn relatie. Focus op de waarde van uw bedrijf voor de gemeenschap, en wat de toekomstige deposito’s kunnen betekenen voor de bank. De kredietverstrekker moet u met respect behandelen en moet uw bedrijfsideeën respecteren.

Houd bij de selectie van een kredietverstrekker rekening met de volgende vragen:

– Heeft de kredietverstrekker een specialiteit van de sector die verband houdt met uw specifieke bedrijf?

– Wat is de gemiddelde omvang van het bedrijf waarin de kredietverstrekker doorgaans goedkeurt voor leningen?

– Wat zijn de details van de professionele achtergrond van de kredietverstrekker? Is de kredietverstrekker meer een commerciële of consumentenkredietverstrekker?

Hoe lang is de kredietverstrekker al actief?

Deze vragen om te stellen bij de selectie van een kredietverstrekker zijn om een paar redenen belangrijk. Of u een grote commerciële bank of een kleine gemeenschapsbank betuttelt, hangt af van de behoeften van uw bedrijf.

  • Grote banken hebben de neiging om een breder scala aan diensten en locaties aan te bieden, wat belangrijk kan zijn als uw bedrijf behoefte heeft aan een verscheidenheid aan financiële producten en diensten.
  • Kleinere, gemeenschapsbanken daarentegen kunnen u de mogelijkheid bieden om samen te werken met een bankier die rechtstreeks de beslissing neemt om u het geld al dan niet te lenen, of kunnen nauwe banden hebben met de bankhiërarchie. Hierdoor kan de bankier, of de leningmedewerker, namens u positieve feedback geven aan de bankdirecteur. Het kan ook het leenproces veel sneller laten verlopen.

Wanneer u uiteindelijk een beslissing neemt over een eerste keuze voor een kredietverstrekker, dient u uw aanvraag en kredietvoorstel in bij die kredietverstrekker. Als, om welke reden dan ook, het krediet wordt geweigerd, probeer dan uw tweede keuze. Neem de nodige tijd en wees geduldig, zowel bij het selecteren van een kredietverstrekker als bij het verkrijgen van een klein zakelijk krediet. Dit levert uiteindelijk een beloning op.

In het geval dat u een bankcliënt bent, overweeg dan een kredietunie bij de selectie van een kredietverstrekker. Omdat kredietverenigingen over het algemeen kleiner zijn, kunt u mogelijk rechtstreeks met besluitvormers op hoger niveau praten om uw kredietvoorstel te melden. Grotere banken hebben de neiging om meer rigide regels en processen te hanteren bij het verstrekken van leningen aan kleine bedrijven. Zelfs als de persoon met wie je praat over je zakelijke lening in je gelooft, kan hij of zij je misschien niet anders helpen dan je informatie op te nemen en deze schriftelijk aan de besluitvormers voor te leggen.

Kijk goed naar de verschillende keuzes die je hebt, er zijn nogal wat kredietverstrekkers

Wees u bewust van verschillende keuzes voor kredietverstrekkers voordat u een kredietverstrekker voor uw kredietvoorstel selecteert. Zelfs als u denkt dat uw eerste keuze voor een kredietverstrekker uw kredietaanvraag zal goedkeuren, kijk dan eerst naar verschillende andere kredietverstrekkers voordat u een kredietverstrekker selecteert voor uw kredietaanvraag.